ČOVJEČULJAK SNOVULJAK

Čovječuljak Snovuljak svake noći za punog mjeseca sjeda u čun. S planeta Ha-ha-he-ha uzme limenu kantu punu smijeha. S planeta Volišmeti nagrabi dvije velike vreće ljubavi. S planeta Sigurniča uzme prstohvat sigurnosnog praha…”
 
Priča Čovječuljak Snovuljak, autorice Ivane Guljašević, je vesela i zabavna priča koja umiruje i unosi toplinu u srca djece. Vesele pjesme koje nose poruku kako se osjećati sigurnijim i hrabrijim i tko sve djeci svakodnevno u tome može pomoći oplemenila ja naša Maja Rogić.
Kroz priču nas vodi zabavni glumac i glazbenik Martin Ladika.
Uz zanimljivu i veselo oslikanu i izrađenu scenu, koju su izradila djeca, te iste takve lutke posebno iznenađenje djeci predstavlja transformacija lutke u glumca.
Tijekom cijele predstave naglasak je na interakciji glumca i djece u kojoj zajedno na opušten i zabavan način razrađuju poruku priče. Predstavu smo izveli u nekoliko vrtića i oduševili djecu kao i odgojitelje, što pokazuje komentar jedne i odgojiteljica.
Kostime, lutke, režiju napravila Daniela Totić.
 
Komentar odgojiteljice nakon predstave:
“Predstava je iza nas, no osjećaji koje je oživio Čovječuljak Snovuljak ispunjavaju naše dane i potiču na traženje sreće i zadovoljstva u svakom trenutku…a osjećaj sigurnosti,  tako bitan djeci – poučio nas je Čovječuljak Snovuljak  – poput čarobnog praha, daruju nam roditelji kod kuće i odgojiteljice u vrtiću…koliko radosti ❤😊❤😊😇
 
Link za video slikovnicu:
 
Osvrt na predstavu „Čovječuljak Snovuljak“

Predstava „Čovječuljak Snovuljak“ izuzetno je kvalitetan dramsko-scenski izričaj te je način izvedbe vrlo zanimljiv.

Glumac na topao i interaktivan način djecu uvodu u svijet mašte, smijeha i radosti.

Čovječuljak Snovuljak nas poučava o važnosti hrabrosti, ljubavi  i empatije. Pozornost djece usmjerava na traženje sreće u malim svakodnevnim stvarima i osjećaju sigurnosti koji je djeci izuzetno važan.

Reakcije djece ali i odraslih bile su izvrsne. Predstava je vrijedna gledanja i nekoliko puta.

Ivanka Vanjak, prof. pedagogije

Nakon duge pauze, potresa, Korone,… u travnju 2022. naš vrtić posjećuje kazalište Budilica s predstavom Čovječuljak Snovuljak. Tako je počelo ostvarenje našeg sna da budemo zajedno, da imamo predstave, da nam dolaze kazališta, da upoznamo nove priče, nova lica i obogatimo svoja iskustva i doživljaj. Predstavu je nježna priča, puna mašte i razigranosti, u kojoj glavni glumac svojom pokretima i facijalnom ekspresijom vodi djecu u svijet snova. Glavni glumac tijekom predstave uspostavlja interakciju s djecom, potiče ih da iznesu svoj doživljaj i dijeli svoj emocije za koje su mu djeca izazvala. Ohrabruje, motivira i putem pjesme dijeli  ljubav i nadu da je sve moguće, da ljubav pokreće i gradi bolji svijet koji je tu oko nas, potrebno ga je prizvati u snovima i živjeti s prijateljima. Dugo nakon predstave Čovječuljak Snovuljak bio je među nama u dječjim crtežima, razgovorima i maštovitoj igri.

Mara Malenica, stručni suradnik pedagog

TOPLA PREPORUKA – pogledajte svakako predstavu  ”Čovječuljak Snovuljak”

Predstava je nastala prema priči autorice Ivane Guljašević u vještim rukama iskusne lutkarice, odgajateljice Danijele Totić i mladog, razigranog glumca i glazbenika Martina Ladike. Spoj iskustva i mladosti urodio je čarolijom prepunom smijeha, topline i ljubavi. Kroz priču nas vodi Čovječuljak Snovuljak koji noću  putuje svemirom i s neobičnih planeta skuplja sastojke, ulazi u snove i pomoću čarobnog praha rastjeruje strahove i noćne more. Predstava je protkana ohrabrujućim porukama koje se provlače kroz pjesmu i smijeh,  na zabavan, interaktivan način te u konačnici  pridonose podizanju samopouzdanja djece i čine ih sretnijim. Bilo je zadovoljstvo ponovno, nakon poduže pauze uvjetovane korona virusom,  gledati razdragana dječja lica tijekom predstave. Veselimo se ponovnom susretu s Kazalište Budilica s nekom novom pričom….

Maja Čepin, pedagog DV ”Zapruđe”